Ugradnja PVC stolarije

ugradnja-pvc-stolarijeKako bi pvc stolarija na kraju bila kvalitetno složena i dugotrajna, moraju biti zadovoljeni određeni faktori, jer odlično odrađen posao na kraju dana nagrada je kako za majstora, tako i za klijenta koji je naručio postavljanje prozora od jednog od najpopularnijih materijala. Drveni okviri na prozorima polako odlaze u zaborav.

Kod montaže moraju biti zadovoljena 3 faktora: fiksiranje pvc-a, bušenje rupa za vijke i učvršćivanje. Stolarija mora biti namještena u ispravnom labelo položaju, kako se prozori ne bi otvarali sami od sebe.

Pvc stolarija obično se učvršćava drevnim vijcima s velikim navojem koji služe za uvrtanje u različite materijale poput betona, cigle i drva. Kod spomenute stolarije ne smije ostati puno slobodnog prostora od dovratnika do zida jer tada viljci ne drže dovoljno čvrsto stolariju.

Na vijke možete staviti ukrasne kapice koje će izjednačiti boju između stolarije i mjesta na kojem stoji vijak.

Na kraju slijedi ostakljivanje koje se radi pomoću plastičnih pločica u okvir, a koje služe za finalno fiksiranje stakla unutar okvira od krila. Okvir mora imati odvodne rupice s unutarnje strane okvira i donje strane, kako bi voda nastala kondenziranjem mogla imati put prema dovratniku.